Food and Forest Development Finland (FFD)

View Original

Ilmastokestävyyttä puiden avulla: Paikallisten viljelijäorganisaatioiden palveluiden ilmastokestävyys

Tansania

Pääsektorit: Maatalous, metsätalous, viljelijöiden johtama tutkimus

Kohderyhmät: Noin 8 000 viljelijää (avokado ja macadamia) kahdella alueella Tansaniassa. Viljelijöistä 1/3 on naisia.

Yhteistyökumppanit:

Tanzania Tree Growers’ Association Union (TTGAU): Jäsenpohjainen organisaatio, joka perustettiin vuonna 2017 edistämään metsänkasvatusjärjestöjen etuja. Se kattaa 136 metsänkasvatusjärjestöä, joissa on yhteensä yli 9 000 jäsentä (joista 1/3 on naisia).

Njombe Agricultural Development Organization (NADO): Jäsenpohjainen organisaatio, joka rekisteröitiin vuonna 2008 ja joka kattaa 60 kuntaa, joissa on yhteensä yli 16 000 jäsentä. Näistä jäsenistä 7 300 (joista 1/4 on naisia) kasvattavat viljelykasveinaan erilaisia puita.

Muut kumppanit:

Sokoine University of Agriculture (SUA): Korkeakoulu Morogorossa, joka on Tansanian tärkein metsätalouden ja maatalouden tutkimuskeskus. Korkeakoulussa on useita peltometsäviljelyyn ja puuviljelmien hoitoon liittyviä tutkimusprojekteja.

Rahoittajat: AgriCord-verkosto toteuttaa hankkeen Euroopan komission (EC) ja Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren valtioiden järjestön (OACPS) taloudellisella tuella.

Budjetti: 400 520 euroa

Kesto: 2022 – 2025

Hankkeen toiminnot ja odotetut tulokset:
Hanke käsittelee vähintään kuutta agroekologian periaatetta ja pyrkii parantamaan viljelijöiden ilmastokestävyyttä jakamalla tietoa (Building Resilience -työkalu I), parantamalla tehokkuutta (hallintajärjestelmien ja istutusmateriaalin kehittäminen), viljelijäjärjestöjen hallintoa (Building Resilience -työkalu II), synergioita (uudet puiden ja viljelykasvien yhdistelmät, maaperän terveys, päästövähennykset), sekä taloudellista monipuolistamista (monituoteviljelyjärjestelmät).

Viljelijät ovat perustaneet kuusi kokeilualuetta, joissa arvioidaan biohiilen, viljelykierron, peltometsäviljelyn ja mehiläistarhausmenetelmien käyttöä. Viljelijäorganisaatioiden odotetaan parantavan palvelujen saatavuutta puuviljelmien ja tärkeiden puukasvien hallinnan osalta sekä varmistavan näiden palveluiden ilmastokestävyys.