ARVOKETJUJEN KEHITTÄMINEN
Monessa kehitysmaassa viljelijöiden on vaikea saada tuotteitaan markkinoille ja saada niistä hyvää hintaa. Tuotantopanokset ovat usein heikot, tuotteet heikkolaatuisia ja hävikki suurta. Kaikki hankkeemme tähtäävät viljelijän tulojen parantamiseen tuotannon arvoketjujen kehittämisen ja liiketoiminnan tehostamisen kautta.
Metsätalouden arvoketju
Metsätalous tuo merkittäviä tuloja maaseutualueille kehitysmaissa. Puita käytetään pääasiallisena energianlähteenä, mutta ne tuovat myös taloudellista etua sekä mahdollistavat yhteisön ekosysteemipalveluita.
On tärkeää, että metsiä uudistetaan hyvän metsänhoidon käytäntöjen mukaan ja tuottavuutta parannetaan luonnon ehdoilla.
Kestävä metsätalous hyödyttää niin ihmistä kuin ympäristöä. Se parantaa ihmisten toimeentuloa ja ylläpitää metsien sietokykyä. Kestävän metsänhoidon käytännöt, korkealaatuiset taimet, tehokas logistiikka, metsätiedon ja markkinainformaation hyödyntäminen, puun jäljitettävyys ja metsäsuunnittelu parantavat metsän tuottavuutta ja avaavat tien kohti metsäsertifiointia ja suurempia markkinoita. Samalla huolehdimme biodiversiteetistä ja maisematason resilienssistä.
Metsän kasvukaudella tai paikoissa, missä metsä hakkaaminen ei ole mahdollista, toiminnan painopiste siirtyy metsän muihin tuotteisiin, joiden avulla metsänomistajat ja heidän perheensä hankkivat toimeentulonsa.
Maatalouden arvoketju
Maatalous on kehitysmaiden maaseudun tärkein taloudellinen toiminta. Arvoketjukehitys perustuu kestäviin tuotantomenetelmiin, markkina- ja markkinointianalyyseihin, logistiikan hallintaan, parempaan varastointiin ja jatkojalostukseen sekä parempaan tekniikan hyödyntämiseen.
Tuemme koulutusta ja palveluita, jotka keskittyvät laadunvalvonnan, hygienian ja sertifikaattien parantamiseen. Laadun, hygienian ja sertifioinnin yhdistelmä toimii usein markkinoiden avaimena parantamalla viljelijäjärjestön asemaa arvoketjussa. Tällä prosessilla on kolme pääasiallista kohtaa: valmistajan, ostajan ja loppukäyttäjän sopima taattu tuotteen laatu, paremmat hinnat ja laajennetut markkinat.
Aktiviteetit ovat tärkeitä, mutta parannusolosuhteiden ymmärtäminen ja oppiminen ovat tärkeämpiä. Siksi teemme erittäin paljon yhteistyötä viljelijäjärjestöjen kanssa tarjotaksemme pienviljelijöille kyvyn analysoida muutoksia ja saavuttaa pitkäaikaisia parannuksia.
Vesiviljelyn arvoketju
Vesiviljely on vesieliöiden, mukaan lukien kalojen, viljely. Kalanviljely on tärkeä ravintolähde ja sillä on tärkeä tehtävä ruokaturvassa ja ravinnossa.
Kalanviljely on tärkeä ravintolähde, mutta myös tärkeä tulonlähde rannikko- ja sisämaayhteisöille. Perhelampia rakentamalla pienviljelijät parantavat toimeentuloaan ja ravitsevien elintarvikkeiden saatavuutta. Lisäksi lampi voi olla veden lähde kasteluun ja vihannesten kasvattamiseen kuivuusalueilla.
Oikeiden teknologisten ja logististen ratkaisujen soveltaminen on erittäin tärkeää vesiviljelyn arvoketjuissa ja erityisesti kaloille. Siksi korostetaan erityisesti varastointi ja kuljetus käytäntöjen tehostamista tavoitteena saavuttaa tehokkaampi post-harvest logistiikka. Tämä auttaa ylläpitämään tuotteiden laatua ja markkinoille pääsyä.
Ilmastomuutos vaikuttaa myös vesiviljelyyn. Siksi ilmastotekniset vesiviljelykäytännöt ovat ensisijaisia tavoitteita, jotta voidaan lisätä viljelijä järjestöjen kykyä luoda mukautuvia lähestymistapoja katastrofiriskin vähentämiseksi ja sietokyvyn parantamiseksi.