Visio

FFD on voittoa tavoittelematon kehitysjärjestö, joka on tukenut maa- ja metsätalouden tuottajajärjestöjä sekä osuuskuntia Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa vuodesta 2012 lähtien. Juuremme ulottuvat MTK:n aloittamaan solidaarisuustyöhön kehitysmaiden tuottajien hyväksi. Jäsenjärjestömme, MTK, SLC, Pellervo ja ProAgria, edustavat Suomen maa- ja metsätalouden sekä maaseutukehityksen keskeisiä toimijoita, mikä antaa FFD:lle vankan perustan toiminnalle maaseudun elinvoiman tukemiseksi.

FFD on AgriCord Allianssin jäsen, ja olemme vetänyt allianssin ilmastotyötä vuodesta 2018. FFD toteuttaa AgriCordin strategiaa, jonka tavoitteena on köyhyyden vähentäminen tuottajajärjestöjen vahvistamisen ja elinkeinojen kautta. Vuonna 2023, juhlistimme FFD:n 10-vuotista taivalta ja samalla julkaisimme 10-vuotisjuhlajulkaisumme. Lue julkaisumme tästä.

missio

Toimintamme ytimessä on yhteistyö kehitysmaiden tuottajajärjestöjen, suomalaisten järjestöjen sekä asiantuntijoiden välillä. Tuottajajärjestöt päättävät omista painopistealueistaan ja toimintatavoistaan, kun taas suomalaiset asiantuntijat tarjoavat etä- ja paikan päällä tapahtuvaa tukea. FFD ohjaa ja valvoo toiminnan toteutumista sopimusten mukaisesti.

Perustuu Agricordin muutoksen teoriaan

FFD:n toiminnan keskiössä on tuottajajärjestöjen vahvistaminen, joka on yksi tehokkaimmista keinoista parantaa pientuottajien ja maaseudun kotitalouksien hyvinvointia. Vahvat tuottajajärjestöt ovat innovatiivisempia, yritteliäämpiä ja kykenevät puolustamaan jäsentensä etuja tehokkaammin. Ne ovat keskeisessä asemassa taloudellisen, sosiaalisen ja poliittisen kehityksen edistämisessä ja voivat auttaa vakauttamaan yhteiskuntaa kriisitilanteissa. Pyrimme parantamaan ruoka-, vesi- ja energia-alan kehitystä tukemalla tuottajien mahdollisuuksia käyttää luonnonvaroja tuottavasti ja kestävästi.

Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja maaseudun elinkeinojen kehittäminen ovat myös keskeisiä tavoitteita FFD:n toiminnassa. Viljelijöiden rooli ilmastonmuutokseen sopeutumisessa on merkittävä, ja kestävä metsänhoito sekä ilmastotekninen maatalous ovat keskeisessä asemassa FFD:n hankkeissa. Maaseudun hyvinvoinnin parantaminen vaatii toimivia neuvontapalveluita, luottopalveluita ja pääsyä markkinoille, johon FFD pyrkii tukemalla tuottajia ja heidän yrityksiään.

FFD:n muutosteorian ydin on laaja kokemus yli 20 kumppanijärjestön tukemisesta 8 maassa, keskittyen viljelijöiden demokraattiseen järjestäytymiseen ja siten demokraattisemman yhteiskunnan kehittymiseen, vahvempiin instituutioihin, talouskasvuun sekä oikeudenmukaisempaan hyvinvointiin erityisesti pientuottajien, naisten ja nuorten osalta. Toiminnassa painottuvat vertaistuki, sukupuolten tasa-arvo, ympäristön huomioiminen, taloudellinen ja sosiaalinen kestävyys, tuloksellisuus ja vaikuttavuus, kaiken perustuessa kansainvälisiin sitoumuksiin, kuten kestävän kehityksen tavoitteisiin (SDG’s) ja Agenda 2030 -ohjelmaan, ja ihmisoikeuksien edistämiseen.

SDG:t, jotka ovat strategisimpia FFD:lle ja joihin FFD:llä on suurin vaikutus