TOIMINTATAPAMME

Kannattavat maatilat luovat ruokaturvaa ja työpaikkoja kehitysmaiden kasvavalle väestölle. Yksittäiset viljelijät tarvitsevat kuitenkin tukiverkostoa taitojensa ja pääoman kartuttamiseksi. Tavoitteemme on vahvistaa kehitysmaiden tuottajajärjestöjä ja varmistaa niiden toimintakyky vuosiksi eteenpäin.

Toimintamme ydin on yhteistyö kehitysmaiden tuottajaorganisaatioiden ja suomalaisten asiantuntijoiden välillä, eli ”twinning” tai kummitoiminta. Kummitoiminta on FFD:n tapa soveltaa farmer-to-farmer -lähestymistapaa käytännössä. Kummitoiminta kehityksen järjestöjen väliselle yhteistyölle ammattilaisten vertaistoiminnan kautta. Kumppanuus perustuu samanlaisille arvoille, minkä pohjalta työskentelemme yhteisen päämäärän saavuttamiseksi oppien toisiltamme.

Lue lisää kummitoiminnasta täältä >>


 
FFD Green Arrow.png
 

TUNNISTAMINEN JA SUUNNITTELU

20180330_163049_010.jpg

Yhteyden luominen tuottajajärjestöihin

Lähestymme tuottajaorganisaatioita verkostojemme kautta tai he ottavat meihin yhteyttä suoraan.

Teemme töitä vain jäsenten etuja ajavien demokraattisesti hoidettujen tuottajajärjestöjen kanssa.

twininnin.jpg

Oikean asiantuntijan löytäminen

Valitsemme kummiasiantuntijan hänen kokemuksensa ja hankkeen tuottajajärjestön tarpeen perusteella.

20161210_141416.jpg

Yhteinen missio (monivuotinen)

Varmistamme, että etusijalla olevat asiat ja tulevaisuuden visio tulevat suoraan tuottajajärjestön strategiasta, ja mietimme toimintamme strategian tukemiselle.

axe-1286726_1280.jpg

Toimijoiden välinen yhteys

Rahoitus on mahdollista saada kahden kolmen vuoden ajan eri rahoittajakanavien kautta. Olemme kehittäneet projektinhallintaan työkaluja, joiden avulla tuottajajärjestöt ja niiden tarpeet pystytään esittämään (vai valikoidaan) rahoittajien vaatimusten mukaisesti. Näin varmistamme myös hankkeiden onnistumisen.

EXCHANGE VISIT AT MTAPA VILLAGE ( AMANI GROUP VISTED).jpg

Oikean ratkaisun löytäminen

Kun olemme luoneet kontaktit, analysoineet toimintaympäristön, mahdollisuudet ja riskit, sekä yhdessä tuottajajärjestön kanssa arvioineet heidän osaamisensa ja tarpeensa, autamme tuottajajärjestöä määrittämään, miten he haluavat kehittyä.

Kehitämme yhdessä myös ratkaisuja ilmastonmuutoksen sopeutumiseen ja hillitsemiseen.

 
FFD Green Arrow.png
 

TOTEUTUS JA VALVONTA

money-2724241_1920.jpg

Budjetin hallinta

Kun kontaktit ovat luotu toimijoiden välillä ja sitä sopivaa ratkaisua toteutetaan, on tarpeellista arvioida jaksoittain työsuunnitelman kehittyminen. Kirjanpidon hallinta on tärkeä osa kaikissa hankkeissamme.

IMG_0354.JPG

Määräaikojen ja toimintojen seuranta

Hankkeiden toteutuksessa valvonta on jatkuva prosessi, jossa kehitystä verrataan tehtyihin suunnitelmiin. Valvontaa tapahtuu kaikilla asteilla - tuottajajärjestöstä heidän jäseniinsä ja asiantuntijakummeista meihin. Valvonta koostuu virallisesta raportoinnista ja muusta yhteydenpidosta.

Tanzania 5788 dairy cooperatives signing III 2015.jpg

Tukiverkostojen rakentaminen

Tuottajajärjestöt luovat mielellään yhteyksiä niihin toimijoihin, joilla on käytännön kokemusta ratkaisuista, jotka tukevat uuden oppimista ja toiminnan kehittämistä.

Faki Hanafi TAHA-ZaHLIP.jpg

Parhaiden käytäntöjen toteutus

On olemassa monia tapoja tuottaa ruokaa, puuta tai muita raaka-aineita. On myös monia tapoja kaupallistaa niitä. Etsimme yhdessä asiantuntijoiden ja tuottajajärjestön kanssa tehokkaimman ja tuottajalle sopivimman menetelmän.

 
FFD Green Arrow.png
 

ARVIOINTI

Indonesia_Rice Planting.jpg

Arviointi

Onnistumisten ja epäonnistumisten arviointi auttaa meitä tekemään hankkeista entistä tehokkaampia. Arvioinnit lisäävät osapuolten välistä keskustelua ja vahvistavat kumppanuutta. FFD:n sisäisiä toimintoja arvioidaan laatujärjestelmän kautta. 2020 FFD sai kolmen tähden EFQM laatusertifikaatin.

Tuloksellisuus, vaikuttavuus ja laatu

FFD:n toiminnan tuloksellisuus nojaa muutosteoriaan, ja se mitataan ja todennetaan tulosohjauksella. Tulosohjaus painottaa oppimisprosessia, jossa kerätään ja tulkitaan tietoa työn vaikuttavuuden ja tehokkuuden parantamiseksi kolmella tasolla: FFD järjestönä, kummitoiminnassa sekä kumppanijärjestöissä. Seurannalla ja evaluoinnilla todennetaan parhaat toimintatavat ja opit, joilla voidaan jatkuvasti kehittää niin hankkeita kuin ohjelmallista toimintaa. Hankkeiden seurannan tukena on hankkeen tulosketjua. Evaluaatiot perustuvat ajatukselle, että niiden on hyödynnettävä niin kumppanijärjestöä että FFD:tä. Tämän vuoksi kumppanijärjestöjen aktiivinen osallistuminen evaluaation suunnitteluun, toteuttamiseen, että niiden suositusten toteutuksen seurantaan on avainasemassa.