INSTITUTIONAALINEN KEHITYS
Vahva ja hyvin toimiva viljelijäjärjestö on tärkeä. Se parantaa pientuottajien asemaa, heidän tulojaan ja ruokaturvaa. Lisäksi vahva organisaatio on tietoinen heidän vahvuuksistaan ja heikkouksistaan ja kykenee kehittämään työkaluja vahvistuakseen.
Tuemme organisaatioita taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden saavuttamisessa. Taloudellinen kestävyys perustuu avoimuuteen ja asianmukaiseen taloushallintoon, keskittyen pääasiassa projektinjohtoon. Taloudellista riippumattomuutta tuetaan. Esimerkiksi keräämällä järjestön omaa pääomaa ja auttamalla sitä etsimään muuta rahoitusta tai myymään palvelujaan. Taloudellisen kehityksen ohella sosiaalinen kehitys taataan sisällyttämällä edunsaajiin haavoittuvat jäsenet. Nuorten osallisuus varmistaa tiedon siirtämisen sukupolvelta toiselle. Omistus- ja hallintasuhteet olemassa oleviin tuotantopanoksiin, kuten maa, vesi jne., varmistetaan pitkäaikaisten investointien tekemiseksi.
Kaikki hankkeemme järjestävät erilaisia koulutustilaisuuksia viljelijäjärjestöjen jäsenille ja tukevat paikallisten tuottajajärjestöjen mahdollisuuksia puolustaa jäsentensä etuja. Kuten Suomessa, osaamisen vahvistaminen ja kyky puolustaa omia oikeuksiaan ovat tärkeitä asioita. Ilman tarpeeksi tietotaitoa tuotteesta ja neuvotteluvoimaa, tulot voivat jäädä alhaisiksi.
Organisaatioiden ja maanviljelijöiden väliset yhtäläisyydet hankkeen toteuttamismaissa ja Suomessa käyvät ilmi vuosittain. Siksi asiantuntijamme ovat valmiita tarjoamaan asiantuntemusta ja kokemusta.