0_FFD-dialogi-FINAL-.PNG
 
 

Ruokajärjestelmän uudet suunnat – Miten tuemme globaalin etelän kumppaneita kestävämmän ruokajärjestelmän saavuttamiseksi?


Food and Forest Development Finland (FFD) järjestää dialogiwebinaarin keskiviikkona, 21 huhtikuuta klo 8.30 – 13.00.

 

Ruokajärjestelmän uudet suunnat dialogitilaisuus on osa FFD:n viestintä- ja globaalikasvatushanketta, joka tarkastelee Suomea osana globaalia ruokajärjestelmää ja arvioi keinoja ja malleja, joilla suomalaiset toimijat tukevat etelän kumppaneita kohti kestävämpää, oikeudenmukaisempaa ja inklusiivisempaa ruokajärjestelmää. Hanke täydentää Maa- ja metsätalousministeriön vetämää Suomen kansallista dialogia, ja on näin osa YK:n ruokajärjestelmädialogia, joka huipentuu myöhemmin 2021 järjestettävään Food Systems Summit (FSS) huippukokoukseen.

 

Tilaisuudessa identifioidaan hyviä käytäntöjä ja konkreettisia esimerkkejä, miten voimme tukea etelän kumppaneita ruokajärjestelmän murroksessa. Tapahtuman alkupuheenvuorojen jälkeen, osallistujat jaetaan viiteen pienryhmään keskustelemaan FSS:n Action Track teemoista. Jokainen ryhmä keskittyy yhteen teemaan, minkä jälkeen vedämme ajatukset yhteen yhteisessä sessiossa. Alla teemat:

  • Teema 1. Kaikille pääsy turvalliseen ja ravitsevaan ruokaan

  • Teema 2. Kulutustottumuksien muuttaminen kestävimmiksi

  • Teema 3. Luontoystävällisten tuotantotapojen edistämistä

  • Teema 4. Oikeudenmukaisen toimeentulon vahvistaminen

  • Teema 5. Shokki- ja stressisietokyvyn lisääminen ja haavoittuvuuden vähentäminen


Alla alustava ohjelma:

8:30 - 9:30: Avaus ja alkupuheenvuorot

  • Avaus: Juha Marttila, MTK:n puheenjohtaja

  • Ohjelman läpikäynti ja käytännön järjestelyt: moderaattori Tiina Huvio, FFD:n ohjelmajohtaja

  • Alustuspuheenvuorot:

    • Satu Santala, kehityspoliittisen osaston osastopäällikkö, Ulkoasiainministeriö

    • Jacqueline Mkindi, toimitusjohtaja, Tanzanian Horticultural Association (TAHA)

    • Dr. Markku Kanninen, Emeritusprofessori, Viikin Tropiikki-instituutti (VITRI), Helsingin yliopisto

9:30 - 11:00: Ryhmätyö teemoittain

11:00 - 11:45: Tauko

11:45 - 12:45: Ryhmätöiden läpikäynti ja keskustelu

12:45 - 13:00: Loppupuheenvuorot

  • Nina Elomaa, vastuullisuusjohtaja, SOK

  • Juha Ruippo, Fingon ruokaturvaryhmän puheenjohtaja ja FFD:n toimitusjohtaja



Tervetuloa! Ilmoittautuminen tilaisuuteen 19.04.2021 mennessä.

Lisätietoja tilaisuudesta antaa Jenny Öhman, jenny.ohman[a]ffd.fi

 
FFD Lehmät, vuohet ja kasvikset Etiopia ja Tansania.png
 

Food and Forest Development Finland, yhteistyössä Fingon ruokaturvaryhmän kanssa.

FFD, Fingo, FSSD.png