Ruokajärjestelmän uudet suunnat – Miten tuemme globaalin etelän kumppaneita kestävämmän ruokajärjestelmän saavuttamiseksi?
Food and Forest Development Finland (FFD) järjestää dialogiwebinaarin keskiviikkona, 21 huhtikuuta klo 8.30 – 13.00.
Ruokajärjestelmän uudet suunnat dialogitilaisuus on osa FFD:n viestintä- ja globaalikasvatushanketta, joka tarkastelee Suomea osana globaalia ruokajärjestelmää ja arvioi keinoja ja malleja, joilla suomalaiset toimijat tukevat etelän kumppaneita kohti kestävämpää, oikeudenmukaisempaa ja inklusiivisempaa ruokajärjestelmää. Hanke täydentää Maa- ja metsätalousministeriön vetämää Suomen kansallista dialogia, ja on näin osa YK:n ruokajärjestelmädialogia, joka huipentuu myöhemmin 2021 järjestettävään Food Systems Summit (FSS) huippukokoukseen.
Tilaisuudessa identifioidaan hyviä käytäntöjä ja konkreettisia esimerkkejä, miten voimme tukea etelän kumppaneita ruokajärjestelmän murroksessa. Tapahtuman alkupuheenvuorojen jälkeen, osallistujat jaetaan viiteen pienryhmään keskustelemaan FSS:n Action Track teemoista. Jokainen ryhmä keskittyy yhteen teemaan, minkä jälkeen vedämme ajatukset yhteen yhteisessä sessiossa. Alla teemat:
Teema 1. Kaikille pääsy turvalliseen ja ravitsevaan ruokaan
Teema 2. Kulutustottumuksien muuttaminen kestävimmiksi
Teema 3. Luontoystävällisten tuotantotapojen edistämistä
Teema 4. Oikeudenmukaisen toimeentulon vahvistaminen
Teema 5. Shokki- ja stressisietokyvyn lisääminen ja haavoittuvuuden vähentäminen
Alla alustava ohjelma:
8:30 - 9:30: Avaus ja alkupuheenvuorot
Avaus: Juha Marttila, MTK:n puheenjohtaja
Ohjelman läpikäynti ja käytännön järjestelyt: moderaattori Tiina Huvio, FFD:n ohjelmajohtaja
Alustuspuheenvuorot:
Satu Santala, kehityspoliittisen osaston osastopäällikkö, Ulkoasiainministeriö
Jacqueline Mkindi, toimitusjohtaja, Tanzanian Horticultural Association (TAHA)
Dr. Markku Kanninen, Emeritusprofessori, Viikin Tropiikki-instituutti (VITRI), Helsingin yliopisto
9:30 - 11:00: Ryhmätyö teemoittain
11:00 - 11:45: Tauko
11:45 - 12:45: Ryhmätöiden läpikäynti ja keskustelu
12:45 - 13:00: Loppupuheenvuorot
Nina Elomaa, vastuullisuusjohtaja, SOK
Juha Ruippo, Fingon ruokaturvaryhmän puheenjohtaja ja FFD:n toimitusjohtaja
Tervetuloa! Ilmoittautuminen tilaisuuteen 19.04.2021 mennessä.
Lisätietoja tilaisuudesta antaa Jenny Öhman, jenny.ohman[a]ffd.fi
Food and Forest Development Finland, yhteistyössä Fingon ruokaturvaryhmän kanssa.