FFD työskentelee Nepalissa ASEC:in ja Sundardeepin kanssa naisten ja tyttöjen voimaannuttamisessa. Amripurin sosiaalinen yrittäjien osuuskunta (ASEC) on vuonna 2013 yhdeksän yhteisömetsän käyttäjäryhmän perustama osuuskunta Tulsipurissa Dangin alueella Nepalissa. ASECin ydinosaamisalue on peltometsäviljely, erityisesti kestävä metsänhoito, hallinto, yrittäjyys ja yritystoiminnan kehittäminen. Sundardeep on puolestaan aktiivinen naisjärjestö, joka työskentelee Chitwanin alkuperäiskansojen Tharu-yhteisössä. Osuuskunta rekisteröityi vuonna 2012, ja ydinosaamiseen kuuluvat maatalous ja kalanviljely. Seitsemän muuta pääasiassa naisten kalakasvatusosuuskuntaa tekevät yhteistyötä hankkeen puitteissa, muodostaen tärkeän verkoston Sundardeepille.
ASEC on vahvistanut naisten vaikutusmahdollisuuksia ja asemaa Dangin alueilla viimeisien vuosien aikana. Köyhempiä naisia on erityisesti autettu, jotta he pääsevät mukaan metsähankkeisiin. ASEC on myös pyrkinyt pitämään kiinni naisten vaikutusmahdollisuuksista ja antamaan naisille taloudellista vaikutusvaltaa organisaatiossa. Organisaatio on myös nostanut jäsenten tietoisuutta naisten oikeuksista tietoisuuskampanjoissa nostamalla esiin naisiin kohdistuvan väkivallan ja eriarvoisuuden
Osuuskunta on myös järjestänyt useita työpajoja viime vuosina, joissa käsitellään ilmastonmuutokseen liittyviä kysymyksiä. Työpajoissa korostetaan metsien roolia ja jäsenille opetetaan sopeutumiskäytäntöjä haitallisten vaikutusten lieventämiseksi. Tavoitteena on vähentää vaikutuksia metsiin ja siirtää painopiste agro-metsätalouden (agro-forestry) käytäntöihin, kuten sieniviljelyyn, mausteiden tuotantoon ja siipikarjantuotantoon.
Tänä vuonna Nepalissa oli paljon metsäpaloja, joten ASEC järjesti kokouksia jäsenilleen keskustellakseen metsäpalojen vaikutusten minimoimisesta. He valmistelivat pelastusryhmän ja strategisen suunnitelman metsäpalojen hallitsemiseksi ja minimoimiseksi. Metsävirasto myös auttoi rakentamalla metsiin vesivaroja.
Sundardeep on antanut naisille vaikutusmahdollisuuksia ja auttanut heitä tuottamaan tuloja toimeentulonsa ylläpitämiseksi kalaviljelyn avulla. Naiset ovat osallistuneet useisiin kalankasvatusta koskeviin koulutuksiin, työpajoihin, kokouksiin ja keskusteluihin.
Vuonna 2021 yksi koulutus keskittyi ilmastonmuutokseen ja riskien hallintaan. Koulutukseen osallistui 39 viljelijää (18 miestä ja 21 naista). Koulutuksessa käsiteltiin, miten luonnonkatastrofit vaikuttavat kalanviljelyyn ja sitä seuraaviin riskeihin, miten ilmastonmuutoksen seuraukset vaikuttavat kalanviljelijöiden sosiaaliseen ja taloudelliseen asemaan ja miten ilmastonmuutos vaikuttaa kalanviljelyyn ja sopeutumisstrategioihin.
Toinen koulutus, joka järjestettiin vuonna 2021 keskittyi ilmastomuutoksen vaikutuksiin kalalammissa ja kalojen terveydessä. Koulutuksessa opetettiin lampien rakentamisesta ilmastomuutos huomioiden, veden laadusta, vastuullisesta kalankasvatuksesta, sairaiden kalojen oireista ja kausivaihteluista. Koulutukseen osallistui 47 viljelijää (11 miestä ja 36 naista).
Vuoden 2021 aikana 86 viljelijän lampia on vahvistettu sekä huollettu, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa, kalat viihtyvät niissä ja ne kestävät paremmin tulvia ja rankkasateita. Tänä vuonna jäsenille on myös jaettu uusia kalanpoikasia kasvamaan lampiin.
2021 koronapandemia hidasti ASEC:in ja Sundardeepin toimintaa huomattavasti. Näin ollen toiminta keskittyi joihinkin pisteittäisiin aktiviteetteihin. FFD:n apu varmisti toisaalta, että henkilökunta pystyi toimimaan ja tukemaan jäseniään myös pandemian aikana. ASEC tuki myös Tulsipurin sairaalaa lahjoittamalla potilaselintoimintamonitorin ja röntgenlaitteen. Tällä hetkellä pandemia Nepalissa alkaa hellittää ja järjestöt ovat voineet jatkaa toimintaa. Naisten asema Nepalissa vahvistuu ja heidän tulonsa kasvaa hankkeen avulla. Koska FFD on tukenut järjestöjä jo useamman vuoden, niiden toiminta oli vakiintunutta eikä pandemia vienyt pohjaa koko toiminnalta.
’Naiset kestävän yrittäjyyden puolesta’ on saanut rahoitusta 2021-2024 Suomen ulkoministeriöstä